Bell&Ross Lanceert Nieuwe Br 03 Gyrocompass, Replica Horloges

BR 03GYROKOMPAS

Nauwkeurige navigatie: mis deze kans niet

Bell & Ross, de autoriteit op het gebied van professionele toolwatches, haalt inspiratie uit het meest representatieve vluchtdisplay in de cockpit van een vliegtuig: het vliegende gyrokompas en presenteert het nieuwe BR 03 Gyrocompass-horloge, beperkt tot 999 stuks, voor horlogefans die houden van lucht- en ruimtevaarttechnologie.

De felgele omtrek van een straaljager zweeft in het midden van de zwarte wijzerplaat van het BR 03 Gyrokompas. De betekenis erachter is duidelijk. Het is de inspiratie van het lucht- en ruimtevaartland die bekend is bij oudere horlogefans. Het ontwerp van het horloge sluit aan bij de grafische details van de navigatie-instrumenten die door piloten worden bediend. De vluchtnavigator op het instrumentenpaneel heeft duidelijke instructies op het eerste niveau. Indien nodig kunt u dit controleren met het kompas. De piloot kan in één oogopslag de vliegrichting van het vliegtuig kennen. Het nieuwe werk van Bell & Ross transplanteert het idee van een navigator naar de vierkante centimeter van een replica horloges, wat impliceert dat het altijd de vliegroute volgt en nooit de vlucht verliest.

BR 03 is de steunpilaar van de Bell & Ross uurwerkenserie. Sinds de lancering in 2006 is het een meesterwerk geworden dat de horlogetechnologie van het merk laat zien en het concept van het instrumentenpaneel naar een horloge overbrengt. Dit jaar heeft de BR 03-familie een subtiele transformatie ondergaan. De klassieke ronde kast is iets teruggebracht tot 41 mm breed. Het BR 03 Gyrokompas debuteerde ook in deze nieuwe maatkoffer. De zwarte keramische kast is slechts 10,6 mm dik en is waterdicht tot ongeveer 100 mm. rijst. Bell & Ross lanceerde de klassieke Flight Instruments-serie in 2010. Het BR 03 Gyrokompas toont zijn uitstekende functies met een onderscheidende persoonlijkheid, presenteert op elegante wijze de schoonheid van de vluchtnavigatie-instrumenten die in het horlogeontwerp zijn geïntegreerd, en schrijft een prachtig hoofdstuk voor de Flights Instruments-serie. De effen zwarte rubberen band heeft een zwarte PVD gegalvaniseerde stalen gesp. De stevige textuur weerspiegelt ook de schaduw van vlieginstrumenten. De professionele gereedschapskenmerken van het horloge zijn in één oogopslag te zien.

Duidelijke weergave dag en nacht

Het displayontwerp van het BR 03 Gyrokompas houdt dag en nacht rekening met verschillende omgevingen en de vereisten voor helderheid en leesbaarheid:
Het opvallende gevechtsvliegtuig verandert in een uurwijzer.
De neus van het vliegtuig is uitgelijnd met de witte tijdschaal.
De tijd wordt weergegeven.
Dit is een ontwerpconcept voorgesteld door Bell & Ross in 2013: notulen. De schaalverdeling is naar de buitenrand van de wijzerplaat verplaatst, met een witte pijlvormige minutenwijzer, waardoor de uren en minuten gemakkelijk af te lezen zijn; de centrale secondewijzer glijdt langzaam over het oppervlak met een lang balansgewicht, waardoor een uniek visueel effect ontstaat; het kalendervenster wordt impliciet op vier en een half uur geplaatst. De datum wordt discreet weergegeven zonder de nadruk te leggen op de uren, minuten en seconden.

Voor een duidelijke weergave in een donkere omgeving is de hulp van lichtgevende materialen uiteraard onmisbaar: de vier azimutletters en hun driehoekige markeringen op de wijzerplaat zijn bedekt met Super-LumiNova, dat groen licht uitstraalt, terwijl de uren- en minutenschalen lichtgevend zijn in een donkere omgeving. blauw, en de omtrek van het gevechtsvliegtuig is ook. Het straalt groen licht uit met een geelachtige tint.

Uitstekende mechanische eigenschappen

Naast de unieke weergavemodus belichaamt dit nieuwe werk het complexe mechanische concept van een vliegend gyrokompas. Het belangrijkste voor een piloot om een vliegtuig te besturen is om de vliegrichting te allen tijde nauwkeurig te kennen. Daarom ontwikkelden ingenieurs een ogenschijnlijk eenvoudig maar vrij complex mechanisch systeem dat de vliegrichting van het vliegtuig verticaal op de wijzerplaat weergeeft. Hoewel het BR 03 Gyrokompas geen vliegend gyrokompasapparaat heeft, is het uitgerust met het nauwkeurige en betrouwbare BR-CAL.302 zelfopwindende uurwerk: de trillingsfrequentie van het signaal is 28.800 keer per uur (4 Hz) en het vermogen reserve bedraagt 54 uur. Het levert professionele prestaties, waar het ook vliegt. Of galopperend over het land, ze presteerden allemaal uitstekend.

Het BR 03 Gyrokompas is origineel, innovatief en boeiend. Het sluit nauw aan bij het idee dat een vliegend gereedschap een uniek displayconcept en unieke ontwerpkenmerken heeft. Vliegtuigliefhebbers zullen het verwelkomen.

BR 03GYROKOMPAS

BEPERKTE UITGAVE VAN 999 STUKS

  • Uurwerktype: Uurwerknummer BR-CAL.302. Automatisch mechanisch uurwerk.
  • Spiegel: saffierglas met antireflectiecoating.
  • Functies: uren, minuten, seconden, datum.
  • Waterdichte prestaties: 100 meter.
  • Kast: breedte 41 mm. Dikte 10,60 mm. Microgestraald zwart keramiek.
  • Band: zwart rubber en ultrasterke zwarte synthetische stof.
  • Wijzerplaat: zwart. Het azimutbasispunt en de driehoekige uurmarkeringen zijn bedekt met een Super-LumiNova groene lichtgevende coating: een zwarte binnenring met een wit gecoate minutenschaal.
  • Gesp: speldgesp. PVD-behandeling (Physical Vapour Deposition) van roestvrij staal.