Audemars Piguet Slaat De Handen Ineen Met Ontwerpers Om Vier Nieuwe Replica Horloges Te Creëren

In augustus 2023 kondigt Brassus – Zwitsers luxe horlogemerk Audemars Piguet met genoegen een nieuwe samenwerking aan met 1017 ALYX 9SM, het persoonlijke merk opgericht door de Amerikaanse modeontwerper Matthew Williams, en lanceert tegelijkertijd vier Royal Oak-serie replica horloges en nieuwe Royal Oak Offshore-horloges. , evenals een weeshorloge uit de Royal Oak Royal Oak-serie. Het gezamenlijke werk van de twee merken is vol moderniteit. Het integreert op ingenieuze wijze de zeer herkenbare esthetische elementen van Audemars Piguet en de verfijnde ideeën van de ontwerper. Liefhebbers van stedelijke mode zullen er de voorkeur aan geven en zijn unieke persoonlijkheid laten zien.

De vijf nieuwe modellen omvatten 18K goud, 18K witgoud en tweekleurige stijlen. De prachtige wijzerplaat is versierd met het dubbele logo van “AUDEMARS PIGUET” en het merk van Matthew Williams “1017 ALYX 9SM”.

Het creatieve kruispunt van twee werelden

Audemars Piguet heeft zich altijd ingezet voor een nauwe samenwerking met verschillende creatieve velden, waaronder de mode-industrie. Deze keer sloegen Audemars Piguet en het in 2015 opgerichte designermerk 1017 ALYX 9SM de handen ineen om een baanbrekende samenwerking te lanceren, die opnieuw de ontdekkingsgeest van Audemars Piguet demonstreerde.

Ontwerper Matthew Williams werd geboren in Chicago, VS. Hij is goed in het gebruik van hoogwaardige en innovatieve hightech materialen om opmerkelijke subversieve werken te creëren. Deze avant-garde creatieve geest, passie voor details, uitmuntend vakmanschap en meedogenloos streven naar alomvattende duurzame ontwikkeling weerspiegelen het vertrouwde concept van de twee merken.

“Deze samenwerking gaf mij de kans om over grenzen heen te verkennen en mijn horizon te verbreden naar een ander gebied van uitmuntendheid.”

Mattheüs Williams
1017 ALYX 9SM merkoprichter en ontwerper

Verfijnde moderne esthetiek

Matthew Williams gelooft dat een horloge een levendige presentatie is van de individuele identiteit. Deze keer creëerden hij en Audemars Piguet gezamenlijk een stel nieuwe ogen met minimalistische esthetiek. Deze ingetogen uurwerken onthullen de unieke persoonlijkheid van de drager en interpreteren de subtiele ontmoeting tussen stedelijke mode en geavanceerde uurwerkkunst.

Vier nieuwe horloges zijn gemaakt van 18K goud of platina, waaronder twee horloges uit de Royal Oak-serie met verschillende diameters en twee nieuwe Royal Oak Offshore-horloges. Dit is ook de eerste keer dat Audemars Piguet hetzelfde ontwerp tegelijkertijd in twee uurwerkseries uitvoert. Audemars Piguet en de ontwerper vereenvoudigden de complexiteit om een eenvoudig en puur esthetisch gevoel te presenteren. Zonder de tijdschaal en het datumvenster van de Royal Oak-serie is de elegante verticale satijngeborstelde afwerking op de gouden wijzerplaat prominenter. De combinatie van verfijnde esthetiek en geavanceerd uurwerkvakmanschap creëert een meesterwerk van monochrome uurwerken die tijdloze charme uitstralen.

De twee nieuwe horloges uit de Royal Oak-serie zijn gemaakt van 18K goud. De eerste is een zelfopwindend horloge van 37 mm met uren, minuten en seconden, geschikt voor slanke polsen. De minimalistische wijzerplaat is voorzien van lichtgevende gouden wijzers, gouden driedimensionale applicaties “AUDEMARS PIGUET” en het overgedragen “1017 ALYX 9SM”-logo. De tweede is een zelfopwindende chronograaf met een diameter van 41 mm. Het ontwerp van de wijzerplaat interpreteert de eenvoudige esthetiek naar een nieuw niveau, waarbij moedig de subwijzerplaat van de chronograaf wordt verlaten en alleen de langzaam roterende chronograafwijzers op 3 uur, 6 uur en 9 uur worden ingesteld. Deze twee nieuwe horloges uit de Royal Oak-serie zijn in beperkte productie.

De twee nieuwe Royal Oak Offshore-horloges volgen hetzelfde ontwerpconcept en de lay-out van de wijzerplaat is uniek. Alleen het iconische datumvenster van de Royal Oak Offshore is gereserveerd op 3 uur, vlakbij de afkorting “AP”. “1017 ALYX 9SM”-logo op 6 uur. De subwijzerplaten van de chronograaf die voorheen op 6 uur, 9 uur en 12 uur stonden, zijn ook verwijderd en alleen de uurwijzers zijn ontworpen, wat de eerste in zijn soort is in de Royal Oak Offshore Royal Oak Offshore-chronograaf. De twee nieuwe werken omvatten 18K witgoud en goudstijlen, met een diameter van 42 mm, beide in beperkte oplage, die de aandacht in terughoudendheid uitstralen. Beide modellen zijn uitgerust met het zelfvervangende bandontwerp van Audemars Piguet, en er is ook een zwarte rubberen band aan bevestigd om een scherp contrast te creëren.

Deze vier nieuwe werken zetten de traditie van Audemars Piguet voort van voortreffelijk handmatig retoucheren, waarbij afwisselend het iconische polijsten en satijnborstelen van het merk wordt gebruikt om eindeloze veranderingen in licht- en schaduweffecten te creëren. Op de onderkant van het horloge zijn de woorden “Limited Edition” (limited edition) gegraveerd.

Uitgerust met drie nieuwste uurwerken en exclusief zelfopwindend oscillerend gewicht

Het nieuwe zelfopwindende horloge, de klok en de twee nieuwe Royal Oak Offshore zelfopwindende uurwerken uit de Royal Oak-serie zijn uitgerust met de nieuwste generatie uurwerken.

Onder hen is het zelfopwindende horloge uit de Royal Oak-serie van 37 mm uitgerust met het Calibre 5909-uurwerk, gelanceerd door Audemars Piguet in 2022, met een dikte van slechts 4 mm, een balanswielfrequentie van 4 Hz en een gangreserve van 60 uur.

De laatste twee Royal Oak Offshore-modellen hebben een kaliber 4404-uurwerk, een geïntegreerd timingapparaat en een flyback-functie. Dit uurwerk heeft dezelfde functie als het Caliber 4409 uurwerk, maar de dikte is iets vergroot, wat perfect past bij de grote kast van de Royal Oak Offshore Royal Oak Offshore.

Elk horloge is gekoppeld aan een achterkant van saffierkristal. Door de transparante achterkant van de kast is het zelfopwindende oscillerende gewicht dat speciaal voor dit limited edition-horloge is gemaakt in één oogopslag te zien. Het oscillerende gewicht is gemaakt van 22K goud of platina, gegraveerd met het “1017 ALYX 9SM”-logo, de omvang van het koppel en het belang van het oscillerende gewicht, op ingenieuze wijze in navolging van het gedetailleerde ontwerp van de technische parameters van de klassieke gesp van Matthew Williams . De drager kan ook de voortreffelijke afwerkingsdetails van het uurwerk waarderen, waaronder het Genève-patroon, het pareldotpatroon, het radiaalpatroon, het satijnpolijsten en de gepolijste afschuining.

“Dit is de eerste keer dat Audemars Piguet tegelijkertijd esthetische nieuwe ideeën injecteert in de Royal Oak-serie en de Royal Oak Offshore Royal Oak-serie, die prachtig wordt gepresenteerd door Matthew Williams in een eenvoudig en modern ontwerp. Elkaar bereikt en bereikt perfectie.”

François-Henry Bennahmias
Wereldwijde CEO van Audemars Piguet

Weeskinderen helpen kansarme kinderen

Naast de vier nieuwe horlogeproducten die in de Audemars Piguet-boetiek zijn uitgebracht, heeft Audemars Piguet samen met de ontwerpers een unieke zelfopwindende chronograaf uit de Royal Oak-serie ontworpen. De wijzerplaat is afgewerkt met een verticale satijngeborstelde afwerking en is versierd met twee merklogo’s en gouden chronograafwijzers. De drie gouden centrale wijzers zijn bedekt met een fluorescerende coating, die zelfs in het donker leesbaar is, wat de finishing touch aan het algehele ontwerp geeft. Het horloge is uitgerust met een Caliber 4409-uurwerk, dat geavanceerde technologie combineert met eigentijdse esthetiek.

Op 24 augustus werd dit verweesde uurwerk geveild tijdens de Audemars Piguet en de 1017 ALYX 9SM-samenwerkingsconferentie in Tokio.

De opbrengst van de veiling zal volledig worden geïnvesteerd in educatieve programma’s gericht op het helpen van kansarme kinderen met als primair doel educatie en entertainment, voornamelijk gebruikt om de acties van de NGO Kids in Motion en de sportrechtenorganisatie (Right to Play) te sponsoren. Onder hen is het door Kids in Motion ondersteunde project in Lamu Town (Lamu, Kenia) bedoeld om bewoners te helpen de infrastructuur te verbeteren en ondersteuning te bieden voor campusactiviteiten. Sports Rights organiseert de ontwikkeling van het potentieel van elk kind door middel van fysieke activiteit. De ondersteunde educatieve en amusementsprojecten zijn gezamenlijk geselecteerd door de Audemars Piguet Foundation en Matthew Williams, die al vele jaren kwetsbare kinderen steunt.

Zoek verder.

Oneindig, zonder grenzen