Breguet – De Uitvinder Van De Tourbillon, Replica Horloges Kopen

Officieel document van het patent voor het tourbillon-regelapparaat, verleend aan Abraham-Louis Breguet op 7 juli 1801

Het begon met een geniaal idee.

Tussen 1793 en 1795 kwam de heer Breguet op het idee om een ​​tourbillon te maken om de fouten op te vangen die werden veroorzaakt door de invloed van de zwaartekracht tijdens de werking van de klok. Het balanswiel, de spiraalveer en het echappement (palletvork en ontsnappingswiel) zijn samen in een kooi geplaatst die rond een as draait. Omdat alle fouten met een vaste frequentie blijven optreden, heffen ze elkaar op.

De heer Abraham-Louis Breguet, de vader van moderne klokken en uurwerken

Stijlinterpretatie, erfenis van essentie

De tourbillon is beroemd in de horloge-industrie en wordt wereldwijd bewonderd. Hoe de tijd ook vliegt, het leven van de tourbillon is altijd fris. Van het No.986 Tourbillon Precision Chronograph-zakhorloge, dat al meer dan 200 jaar nauwkeurig loopt, tot de hedendaagse modellen: het merk heeft altijd vastgehouden aan het niet-aflatende streven van de heer Abraham-Louis Breguet naar esthetiek en kunst. De esthetische stijl van Breguet onderscheidt zich sinds het tijdperk van ingewikkelde uurwerkversieringen en is onmiddellijk herkenbaar.

Breguet No.986 Tourbillon precisie chronograaf zakhorloge

Nu te zien in het Shanghai Breguet Museum of Time and Art, worden horlogeliefhebbers uitgenodigd om de tijdloze charme te waarderen.

De inspiratie voor de wijzerplaat van het Breguet Classique 5367 ultradunne automatische Tourbillon-horloge komt van de eerder genoemde antieke zakhorloge-ontwerpstijl, die het consistente esthetische concept van het merk weerspiegelt. De meesterhorlogemaker interpreteert de esthetische stijl van Breguet puur en nauwkeurig op de eenvoudige wijzerplaat, en de op de wijzerplaat gemonteerde tourbillon draait dag en nacht. De klassieke blauwstalen Breguet-wijzers vormen een scherp contrast met de onberispelijke geëmailleerde ‘Grand Feu’-wijzerplaat, waardoor de positie van de uren- en minutenwijzer eenvoudiger en gemakkelijker te lezen is, en de eenvoud benadrukt de nobelheid van het tourbillon-apparaat.

Wielen over de hele wereld, vakmanschapinnovatie

In de 21e eeuw heeft Breguet geïnnoveerd met behoud van zijn traditionele vakmanschap. Alleen al op het gebied van tourbillon beschikt Breguet over veel patenten. Het merk was een pionier op het gebied van siliconenmaterialen in balanswielen (inclusief spiraalveren), echappementwielen en palletvorken. Dit materiaal is licht, corrosiebestendig en slijtvast en wordt niet gemakkelijk beïnvloed door magnetische velden, waardoor de nauwkeurigheid van het uurwerk aanzienlijk wordt verbeterd.

Breguet is echter doorgegaan met het verkennen van tourbillons. Het heeft maar liefst 52 tourbillon-modellen gemaakt, waardoor het een van de merken is met de grootste verscheidenheid aan tourbillon-horloges, waaronder dubbel roterende tourbillons, ultradunne tourbillons, tourbillons met sesamketting, enz. Deze meesterwerken getuigen van de stijl van de tijden en interpreteer de schoonheid van rationaliteit. De komst van de dubbel roterende tourbillon symboliseert de nooit eindigende verkenning van het horlogemaken en het streven naar uitmuntendheid, waarbij de ware betekenis van tijd wordt geïnterpreteerd. Replica horloges kopen.

In 2020 creëerde Breguet met het Classique 5345 Double Tourbillon Quai-horloge een complexe en harmonieuze microkosmos in de beperkte ruimte van het horloge. De daarachter uitgehouwen Parijse horlogedijk markeert het startpunt van Breguets ondernemerschap. Het is het hoogtepunt van Breguet’s tourbillontechnologie en kunst en het beste voorbeeld van Breguet’s trotse positie aan de top van de tourbillon. Twee onafhankelijke tourbillon-apparaten drijven het horloge aan. De volledig blootgestelde beweging laat zien dat de twee onafhankelijk werkende tourbillon-apparaten de bediening van de gehele spalk via het centrale differentieel aandrijven. Net als twee mechanische harten die onafhankelijk van elkaar werken, voltooit elke tourbillon één rotatie per minuut. De hoofdspalk waar de tourbillon zich bevindt, is verbonden met de uurwijzer en draait samen. De uurwijzer dient als voorbrug van een van de tourbillons, en het verlengde deel dient als voorbrug van de tweede tourbillon. De tourbillon roteert met de timingcomponent van het horloge in een ritme van één rotatie per 12 uur.

Breguet Classique 5345 Double Tourbillon Quai d’Or horloge

Naast de complexe dubbele tourbillonfunctie combineert dit herdenkingshorloge uitstekende mechanische technologie met diepgaande esthetische verworvenheden. Terwijl de tourbillon-functie wordt geïnnoveerd, is ook het Breguet-logo duidelijk zichtbaar. Of het nu de Breguet-blauwstalen wijzers op de wijzerplaat zijn of de verbluffende decoratieve details die aan het uurwerk zijn gegeven door het guilloché-graveerproces, deze unieke logo’s benadrukken allemaal de esthetische stijl en het uitstekende vakmanschap van het merk.

Kunst van creatie, gekoesterde meesterwerken

Als kostbare getuige van de rijke geschiedenis van Breguet is de tourbillon sinds de tijd van de uitvinder favoriet bij verzamelaars, historici en horlogeberoemdheden, waaronder koning George IV van het Verenigd Koninkrijk, Sir David Salomons, George Daniels en Nicolas G.Hayek .

De tourbillon is het hoogtepunt van de samensmelting van vaardigheden en de belichaming van de artistieke essentie van het merk. Als uitvinder van de tourbillon heeft Breguet met zijn innovatieve geest en buitengewone vaardigheden zijn leidende positie in de hoogwaardige horlogewereld gevestigd. Het merk heeft een glorieuze geschiedenis van meer dan 200 jaar en blijft de ontwikkeling van de horlogemakerij promoten met uitmuntende technologie en artistieke innovatie. Breguet schittert in de horlogewereld met zijn niet-aflatende streven en uitmuntende creatie en blijft leiding geven aan de kunst van het hoogwaardige horlogemaken en kijkt naar cultuur en kunst naar een betere toekomst.