Carrera-serie Date Plasma Pioneer Diamanten Horloge, Replica Watches

Het Zwitserse pioniershorlogemerk TAG Heuer heeft een Carrera-serie (Carrera) datumtype Plasma-pionier diamanten horloge gelanceerd, bezet met gele diamanten. Dit baanbrekende uurwerk is bezet met 4,8 karaat laboratoriumdiamanten. , inclusief de prachtige 1,4-karaats gele Diamant d’Avant-Garde-diamant.

Dit is de tweede in het laboratorium gekweekte gekleurde diamant die door de horlogemaker is gemaakt, en TAG Heuer blijft innovatie in hoog tempo stimuleren. De voorganger van het nieuwe horloge, het TAG Heuer Carrera Series Date Plasma Pioneer Diamond Watch bezet met roze diamanten, trok veel aandacht op de “Watches and Wonders” Geneva Haute Horlogerie Show 2023 (Watches and Wonders). De introductie van gele diamanten in de Pioneer Diamond Watch Collection demonstreert de toewijding van TAG Heuer aan innovatie en voegt variatie en een vleugje kleur toe aan de uurwerken van TAG Heuer. Replica watches.

De kern van dit baanbrekende werk is de revolutionaire plasmatechnologie van TAG Heuer, die het groeiproces van in het laboratorium gekweekte diamanten verfijnder en gevoeliger maakt. De voortreffelijke diamanten, met een totaalgewicht van 4,8 karaat, demonstreren volledig de beheersing van deze prachtige technologie door het merk en het vermogen van TAG Heuer om creatieve grenzen te doorbreken en voortdurend disruptieve ontwerpen te creëren.

Diamanten zijn samengesteld uit regelmatig gerangschikte koolstofatomen. Een onberispelijke diamant is kleurloos en de rangschikking van de koolstofatomen vertoont vaak vrijwel geen gebreken. Om gekleurde diamanten te verkrijgen moet dit perfecte arrangement op een gecontroleerde manier worden verstoord.

Deze opzettelijke vernietiging kan het toevoegen van atomen van verschillende elementen omvatten of het introduceren van unieke kenmerken, zoals de afwezigheid van bepaalde koolstofatomen. Dit Chemical Vapour Deposition-proces, bij TAG Heuer bekend als Plasma-technologie, biedt een unieke mogelijkheid om deze veranderingen teweeg te brengen tijdens de groeifase van de diamant. Het unieke aan deze baanbrekende aanpak is dat deze gecontroleerde stoornis kan worden uitgevoerd in een volledig gecontroleerde omgeving, wat resulteert in in het laboratorium gekweekte diamanten van hoge kwaliteit.

Cruciaal is dat plasmatechnologie een uniforme kleur door de diamant en homogeniteit van de gehele diamantstructuur garandeert. Technische expertise is essentieel om dit complexe proces onder de knie te krijgen en specifieke kleuren consistent te reproduceren in serieproductie.

Het nieuwe TAG Heuer Carrera Series Date Plasma Pioneer Diamond Watch bezet met gele diamanten maakt gebruik van een kast van 36 mm gemaakt van wit goud. De iconische diamanten kroon is gemaakt van een in een laboratorium gekweekte gele diamant met een gewicht van 1,3 karaat, een wonder van de technologie voor het slijpen van edelstenen.

Het horloge is ook voorzien van een schildvormige Pioneer Diamond, die op elegante wijze een polykristallijne diamanten wijzerplaat siert. Deze baanbrekende wijzerplaat wordt bereikt door veel diamantkristallen in één te laten groeien, waardoor één enkele diamantentiteit ontstaat. Creëer verbluffende reflecties en lichteffecten. Dit is slechts een van de vele innovatieve toepassingen van plasmatechnologie, die ook is gebruikt in eerdere TAG Heuer Carrera-serie Plasma Pioneer Diamond Watches. Deze wijzerplaat van 2,9-karaats polykristal is versierd met 12 witgouden uurmarkeringen en is bezet met 0,5-karaats witte baguette-geslepen laboratoriumdiamanten. De uren- en minutenwijzers zijn uitgehold en het Zwitserse horlogemerk heeft om 12.00 uur een iconische, schildgeslepen gele, in het laboratorium gekweekte diamant geplaatst, net onder het wijzerplaatlogo van de Carrera-serie.

Het TAG Heuer Caliber 7 zelfopwindende uurwerk, uitgerust met het horloge, is zichtbaar door de saffieren achterkant van de kast.

TAG Heuer demonstreerde opnieuw zijn innovatieve kracht op het gebied van luxe horloges tijdens de LVMH Watch Week en bleef de grenzen van complexiteit, verfijning en modestijl herdefiniëren. Elke tik van een TAG Heuer-horloge nodigt horlogeliefhebbers uit om buitengewone creaties te omarmen en een nieuwe standaard te zetten op het gebied van in laboratorium gekweekte diamanten.