De Bethune Lanceert Het Db28xs Interstellar Sea-horloge, Replica Watches

De Bethune houdt zich altijd aan het concept van uurwerken met innovatie als kern, zet zich in voor het integreren van vindingrijkheid en creativiteit en streeft naar technologische innovatie, met als doel uurwerken te creëren die de regels overtreden. De Bethune richt zich op inventiviteit in plaats van herhaling van bestaande technieken. Het gloednieuwe DB28xs Interstellar Sea-horloge is kleiner en neemt nieuwe ideeën over. Tegelijkertijd is het verder verbeterd op het gebied van nauwkeurigheid, betrouwbaarheid, leesbaarheid en draagcomfort, waarmee officieel een nieuw tijdperk in de ontwikkeling van De Bethune is ingeluid. Hoofdstuk. Het nieuwe horloge is voorbestemd om de geschiedenis van het merk De Bethune in te gaan, omdat het een nieuwe ontwikkelingsfase markeert in het fascinerende uurwerkverhaal dat de oprichter en meester-horlogemaker van het merk, Denis Flageolet, de afgelopen 20 jaar heeft verteld.

Het DB28-horloge is het iconische werk van het merk en het nieuwe DB28xs Interstellar Sea-horloge heeft een speciale betekenis, dus het heeft meer aandacht getrokken. Vergeleken met de eerdere werken van De Bethune, is de diameter van de nieuwe look aanzienlijk verkleind tot 39 mm. Tegelijkertijd heeft het het unieke en iconische ontwerp van het merk van het merk gevolgd en een klein wonder gecreëerd – niet alleen door belangrijke technologische innovaties te realiseren, maar vooral door het opnieuw definiëren van de voortreffelijke geavanceerde horlogetechnologie met zijn uitstekende vaardigheden, het injecteren van de uurwerkgeest van de Enlightenment Leeftijd in het horloge van de 21e eeuw en eindelijk dit ongekende esthetische meesterwerk creëren.

Het creatieproces van het nieuwe horloge is geenszins een volledige kopie van de geschiedenis, maar het streven om de unieke emotionele ervaringen van mensen op te wekken wanneer ze met buitengewone dingen worden geconfronteerd. De oorspronkelijke bedoeling van De Bethune-oprichter en meester-uurwerkmaker Denis Flageolet is puur: hij onderzoekt horlogetradities vanuit een innovatief perspectief. Hij zet zich in om van hedendaagse mechanische horloges een culturele polsdrager te maken voor het meten van tijd. Replica watches.

Bekwame vaardigheden maken perfecte meesterwerken.

Het DB28xs Interstellar Sea-horloge is een buitengewoon staaltje vakmanschap. Het combineert de plechtigheid van de uurwerken van de Verlichting en de precisie van wetenschappelijke instrumenten om de pols. De fascinerende micromechanische structuur en het aantrekkelijke ontwerp tonen ook levendig de vindingrijkheid erachter. creativiteit. Achter het ogenschijnlijk simpele kleinere formaat gaat het unieke van dit horloge en zijn ontwerp veel verder dan de verkleining en de manier waarop het werkt.

“Dit project is ontstaan uit mijn cultureel begrip tussen vakmanschap en objecten. Om het DB28xs Interstellar Sea-horloge te creëren, putte ik creatieve inspiratie uit de Japanse filosofie van Wabi-Sabi, wat eigenlijk een streven is naar persoonlijk, een artistiek concept van de harmonieuze naast elkaar bestaan van objecten en omgevingen.”

Het ontwerp met natuurlijke uitstraling toont pure en harmonieuze schoonheid.

De wabi-sabi-filosofie is een Japanse filosofie van authenticiteit die twee esthetische en spirituele principes combineert die van oudsher belangrijk zijn in de Japanse cultuur. Wabi (wabi) vertegenwoordigt het gevoel van overvloed dat mensen voelen wanneer ze de schoonheid van de natuur waarderen, wat eenzaamheid en eenvoud impliceert, vergezeld van een vleugje melancholie. Aan de andere kant houdt Sabi zich meer bezig met tijd, verwijzend naar de gevoelens van mensen wanneer ze tijd of menselijke invloed op dingen waarnemen.

Geïnspireerd door het idee van wabi-sabi, verlangde Denis Flageolet naar een rustig leven weg van de drukte van de stad en vond gemoedsrust in het waarderen van de dingen die met de tijd mooier werden. “We zijn toegewijd aan het voortdurend verkennen van de mogelijkheden van design, en ondanks de voortdurende ontwikkeling van industriële technologie, lijkt deze subtiele verbinding tussen mens en natuur, traditioneel weergegeven op het gebied van kunst, literatuur en ambacht, nog steeds te bestaan en te blijven leven.”

Het idee van wabi-sabi is vergelijkbaar met het Griekse concept van schoonheid en perfectie in de westerse beschaving. In de Japanse archipel is dit idee niet alleen de essentie van veel artistieke gebieden, zoals design en tuinieren, maar leidt het ook de trend van eenvoud en soberheid. Na consumptie-hausse en economische bubbels komt de beweging sterk terug, zoals blijkt uit het succes van boeken over degrowth.

De stille schoonheid van de wereld

Denis Flageolet weet over het algemeen het tempo te stoppen om verder te gaan. Hij is toegewijd aan het nastreven van excellentie in creatie en het zoeken naar perfectie in imperfectie. In de afgelopen twee decennia hebben deze kwaliteiten hem ertoe gebracht zijn perspectief te verschuiven van een cultuur die de nadruk legt op wetenschap en de strenge esthetiek van de Verlichting, naar een filosofie die gewijd is aan het ontdekken van de stille schoonheid van de wereld. Het DB28xs Interstellar Sea-horloge belichaamt volledig rust en vrede en toont het streven van het merk naar puurheid en sereniteit. Het is een eerbetoon aan traditionele kunst en gebruikt nieuwe technologie om de schoonheid van eenvoud en eenvoud levendig te interpreteren.

De drie principes van het wabi-sabi-concept geïnterpreteerd door het DB28xs Interstellar Sea-horloge:

Het DB28xs Interstellar Sea-horloge gebruikt ’s werelds eerste willekeurige guillochepatroon om de gegolfde wijzerplaat van gebakken blauw titaniummetaal te presenteren die de heldere sterrenhemel symboliseert om een van de drie principes van het Wabi-sabi-concept te laten zien: de schoonheid van vergankelijkheid en onvolledige imperfectie .

Het kleine formaat en de nieuwe zilveren schaalring en beweging interpreteren het tweede principe van de wabi-sabi-filosofie: de schoonheid van eenvoud en eenvoud. Of in ieder geval een bedrieglijk eenvoudig ontwerp, want in het maken van geminiaturiseerde horloges die buitengewoon vakmanschap vereisen, is dit horloge ongetwijfeld een technologische innovatie, vooral weerspiegeld in de miniaturisatie van het gepatenteerde systeem met zwevende nokken van de DB28.

Uiteindelijk creëerde het merk een onderscheidend en uniek horloge dat het derde principe van de wabi-sabi-filosofie belichaamt: de schoonheid van vergankelijkheid.

De hartstochtelijke botsing van kunst en wetenschap

De genieën van het tijdperk van de Verlichting wilden wetenschappelijke instrumenten creëren die esthetiek uitdrukten door functionaliteit, eenvoudige mechanica en minimalistisch design. In die tijd nodigden de machtige en vooraanstaande mensen bekwame ambachtslieden uit, waaronder meubelmakers, bronzen ambachtslieden en emailleerders zoals Boulle, Caffieri en Coteau, om deze instrumenten om te zetten in ware kunstwerken.

Het DB28xs Interstellar Sea-horloge werd eindelijk met succes uitgebracht, wat aantoont dat het team van Denis Flageolet de geest van De Bethune, afgeleid van deze cultuur, volledig begrijpt en implementeert. Onder voortdurende optimalisatie- en upgradebegeleiding hebben ze tijdens het creatieve proces voortdurend bestaande vaardigheden in twijfel getrokken en opnieuw onderzocht, waarbij ze vertrouwden op traditionele uurwerkvaardigheden en nieuwe technologieën om verbetering te bevorderen. De Bethune heeft altijd vastgehouden aan dit concept van continue verbetering, omdat het de hoeksteen is van de ontwikkeling van het merk.

Denis Flageolet zei: “Werk is zinloos tenzij je vooruitgang wilt boeken, en de enige manier om vooruitgang te boeken is door je aannames in twijfel te blijven trekken. We moeten steeds teruggaan naar het beginpunt, het huidige werk heroverwegen, door één element te veranderen, processen en technieken te optimaliseren, en het resultaat zijn soms slechts kleine verbeteringen die moeilijk te detecteren zijn.”

Een lichter, schokbestendiger DB28-horloge

Eeuwenlang hebben horlogemakers externe invloeden op de timingnauwkeurigheid geëlimineerd door timingmechanismen op torens, tafels en kruiskoppelingen te plaatsen. Naarmate de nauwkeurigheid van de tijdwaarneming verbeterde, begonnen mensen ernaar te streven deze uurwerken te dragen. Om ervoor te zorgen dat deze uurwerken een uitstekende tijdwaarnemingsnauwkeurigheid behouden in verschillende extreme draagomgevingen, moeten ze bestand zijn tegen de effecten van schokken, versnellingen en magnetische velden. Deze kwesties vereisen echter toegewijd onderzoek en houden nauw verband met het kleinere ontwerp van horloges. Het DB2005-uurwerk is geoptimaliseerd en aangepast om te voldoen aan de behoeften van deze miniaturiseringsontwerptrend zonder afbreuk te doen aan de uitstekende tijdwaarnemingsnauwkeurigheid. Sterker nog, het lichtere ontwerp verbetert de reactie-efficiëntie van het horloge bij acceleratieschokken.

Wat betreft esthetisch ontwerp, is de keuze voor blauw niet alleen om visuele schoonheid te overwegen. Aan de ene kant symboliseert blauw de wijsheid en rust van de lucht, de zee en het hele universum, in navolging van de wabi-sabi-filosofie die dit horloge inspireerde; aan de andere kant heeft blauw een grote technische waarde in de mechanische horloges van De Bethune. Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe De Bethune-balanswiel creëerde Denis Flageolet, in eerste instantie een poging om de technische problemen van stabiliteit en precisie op te lossen, een baanbrekende nieuwe oscillator waarvan de kleur de witte metallic lak van palladium combineert met titanium. Metallic levendig blauw. Sindsdien is deze blauwe kleur, ontstaan door technologische innovatie, een centraal symbolisch element van het merk geworden. Door de weerkaatsing en breking van licht kan deze kleur helder schijnen op verschillende materialen en afwerkingen, waardoor eindeloze subtiele toonveranderingen ontstaan.

Het doel van De Bethune is om het meedogenloze streven naar onberispelijke precisie en verbluffend esthetisch ontwerp door de grote horlogemakers van de 18e eeuw voort te zetten. Gebruikmakend van de nieuwste verworvenheden van moderne wetenschap en technologie, zetten de verschillende teams van het merk zich in om unieke en innovatieve efficiënte oplossingen te vinden. Al meer dan 20 jaar houdt De Bethune zich altijd aan dit principe: uitstekende uurwerken creëren die de horlogetraditie erven en tegelijkertijd moderne mechanische, technische en esthetische innovaties integreren.