De Tweede Naam Van Het Neppe Rolex Horloge, ‘antieke Wet’?

Er zijn duizenden mensen die houden van neppe Rolex horloges. U moet ook weten dat Rolex een gezegde heeft over “antieke arbeid”. Als ik antieke arbeid ontmoet die me opwindt en het kan verdragen, zal ik niet aarzelen. Dus vandaag deel ik een gedetailleerde lijst van nieuwe vaardigheden om de “antieke arbeid” horlogefans te herkennen die de kern moeten begrijpen!

Tien dingen die we moeten doen om vintage neppe Rolex te kopen

1. De echtheid van de schijf beoordelen

Het schijfoppervlak is juist, alleen om de andere benodigde items te blijven controleren, dit is het uitgangspunt, en er is geen truc aan deze stap, alleen zorgvuldige inspectie. Observeer zorgvuldig het schijfoppervlak van het kroonlogo en drukwoorden, vergeleken met het relevante model, en door de gezaghebbende boeken of afbeeldingen vergelijking; Moet de kroon bijvoorbeeld stereoscopisch of bedrukt zijn? Is de kroon correct gevormd? Is het lettertype van de lijnafdruk consistent met het referentiedoel? Is er herschrijving of gezichtswisseling? Zodra deze stap is voltooid, ga je verder met de andere items.

2. Bepaal het jaar van de schijf

Voor antiekarbeiders heeft de vraag of elk onderdeel dezelfde editie is, direct invloed op de totale waarde. En de periode van het schijfjaar controleert gewoonlijk zijn lichtgevende materiaal kan zijn. Verschillende periodes van helder materiaal zijn kwalitatief verschillend, zoals een laser gebruikt voor het begin van 60 s tritium in gebruik tot 1998, Luminova gebruikt in het begin 1998-1999, en de achterkant zijn de Super Luminova en Chromalight.

Hoe te oordelen? Door de zes-punts tijdsaanduiding onder de plaat, kunnen we onderscheid maken. Bijvoorbeeld vroege horloges SWISS vertegenwoordigen radium, T Swiss T of T Swiss T<25 belichaamt tritium, late horloges SWISS vertegenwoordigen Luminova, in de toekomst is nu nieuw geïnstalleerd Swiss Made.

3. Evalueer de status van de schijf

Als de eerste twee items in orde zijn, kunt u de status van de schijf evalueren. In dit stadium kunnen we een aantal spannende zelfstandige naamwoorden leren. Als de wijzerplaat bijvoorbeeld vervaagd is tot een gelijkmatige bruine kleur, zou de cognoscenti zeggen: tropische wijzerplaat; En het schijfoppervlak heeft een uniforme scheur, genaamd spin oppervlak (spin). Hoewel slechts sommigen enthousiast zijn over dergelijke borden, hebben ze hun eerlijke aandeel fans. Het kritieke punt van evaluatie is of het schijfoppervlak harde schade en ernstige verslechtering heeft, zoals vlekken, krassen, tijdslabels, enz., en of de herkenningsgraad van het oppervlak van de arbeidsdienst laag is.

4. Controleer de tafel tussen de oren

Op de bovenkant van de horlogekast, de tabel tussen het oor van 12-punten, kunnen we de horlogemodellen vinden, meestal 4-tot 6-cijfers. In Tanyi’s geval kan het model 6610 of 1016 zijn, of een vijfcijferige 14270, dan een zescijferige 114270, en het huidige model 214270. Er zijn ook kalenderloze watergeesten, zoals 5513/5512, tot de huidige 114,060.

Zodra het model is bepaald, heb je een relatief nauwkeurig referentiedoel. Nogmaals, we kunnen het serienummer van het horloge vinden tussen het zespunts oor. Aan de hand van het serienummer kunnen we ruwweg het productiejaar van neppe Rolex voor 2010 bepalen (na 2010 is vervormd). Een serienummer dat begint met 44 is meestal een servicecase.

5. Controleer de onderste dekking en beweging

Meestal kan de belettering in de onderste cover (indien niet gepolijst) ons oordeel over de vorige stappen bevestigen. Merk op dat het model en het jaar op de onderzijde enigszins kunnen afwijken van de informatie die in de eerdere fasen werd verkregen, zolang het model dat overeenkomt met de structuur van het horloge hetzelfde is. Of neem de watergeest als voorbeeld, 5513 May heeft een 5512 belettering achtercover, en het enige verschil tussen deze twee horloges is alleen de laatste voor de Observatory certificering.

Bovendien moeten sommige onderdelen onmiddellijk na productie in een tabel worden gemonteerd, en meestal is de fout van één jaar begrijpelijk. Natuurlijk kan het openen van de bodemdekking één einde van de beweging zijn; In combinatie met de referentiematerialen die we zochten, kunnen we het plaatpad en de belettering van de actie beoordelen.

Ook kunnen we aan de achterkant beoordelen of de tafel open is voor speciaal gereedschap en controleren of er sporen van een gewelddadig lichaam aanwezig zijn. Naast de zichtbare schade, zoals krassen en krassen, kan de gewelddadige opening van de cover vervorming van het achteroppervlak veroorzaken, wat de waterdichte prestaties van het horloge beïnvloedt. Daarom moet u voorzichtig zijn bij het controleren.

6. Controleer de kroon

Ook de kroon, een ander cruciaal onderdeel voor waterbestendigheid, heeft extra aandacht nodig. Controleer eerst de echtheid; De hoogte moet het woord “brevet” of een dubbel of driedubbel slot logo hebben. In het geval van antiek staal is het dubbele slot een horizontale staaf, en het drievoudige slot is drie gelijke punten.

Ten tweede moet u controleren of de dubbele-lock kroon is vervangen door een drievoudige-lock kroon. Hoewel de laatste waterbestendigheid robuuster is, beïnvloedt dit wel de hele tafelcoördinatie; En dat laatste is belangrijker en komt niet overeen met de kroonschouder van de vroegere Watergeest. Natuurlijk overwegen we of we accepteren volgens de collectie of dagelijkse behoeften.

7. Controleer de riem

Voor de identificatie van antieke Rolex is een band een goede aanwijzing. Van dicht bij het oor van het eerste deel van de horlogeketting kunnen we het kettingtype vinden en de productie s opvragen. Zo is de 7206 een klinknagels riem met een schakelbreedte van 20mm uit de 50s en 60s, terwijl de 7205 een model met een schakelbreedte van 19mm vertegenwoordigt.

Daarnaast is het uiteindelijke kettinggewricht (boogmond) ook gegraveerd met een modelnummer, dat geschikt moet zijn voor het specifieke horloge. Zo eindigen in het antieke Dittona alle eindkettingen met 71 cijfers. Als u er nog steeds naar op zoek bent, kunt u opnieuw onderhandelen over de prijs.

8. Controleer de bijlage

Op het cameragebied zeggen we vaak: de koffer is compleet. En in de categorie antieke horloges zei de liefde: uitgebreide set. Een grote groep is ongetwijfeld verzamelbaarder en betrouwbaarder dan een enkel horloge. Maar is dat waterdicht? Er is veel toegang tot antieke dozen en lege documenten. Het is onmogelijk te voorkomen, maar we kunnen ons op zijn minst concentreren op de details die we kunnen.

Een antieke klauw met een modern groen kastnummer komt bijvoorbeeld niet overeen met het document. Hoewel eenvoudig, kunnen mensen deze details in spannende momenten negeren. Bovendien, als er naast de garantiedocumenten andere ondersteunende documenten zijn, zoals handleidingen, productbrochures, winkelfacturen, officieel onderhoud, enz., zal het overtuigender zijn.

9. Evalueer het uiterlijk

Met betrekking tot de drie essentiële criteria voor het beoordelen van vintage horloges zeggen kenners altijd Conditie, Conditie en Conditie. Dat is prima, maar zinnen als “nieuw op voorraad”, NOS, “ongepolijst” ongepolijst, “mint” zijn misschien te ver gegaan. Bijzonder ruw, deze beschrijving is overgebruikt. Omdat het moeilijk te verifiëren is en een zekere mate van controverse heeft, is de buitenlandse antiekhandel forum handelsraad verboden.

Voor kenners is de natuurlijke manier om te zien of het gepolijst is door het geval vanuit alle hoeken te onderzoeken, op zoek naar tekenen van polijsten en schuren. Onder hen is het oppervlakteoor het gemakkelijkst te vinden aanwijzingen, vooral de zijkant en het primaire oorgat; Als de lijnen duidelijk zijn, is het geluk. De tweede is de dikte van het oor; in de meeste gevallen, hoe voller, hoe beter; We kunnen willen vergelijken met de referentienorm.

10. Maak kennis met de verkoper

Gereputeerde handelaren en gezaghebbende verzamelaars, die allebei de meest betrouwbare verkopers van antieke arbeid kunnen zijn. We kunnen meer of minder leren over de kredietwaardigheid van de tabel uit verschillende forums en eerdere handelsrecords, of we kunnen de tabel direct raadplegen en vervolgens een oordeel maken. De ervaring van het omgaan met een verkoper is essentieel. Hun antwoorden en foto’s zijn meestal een goede referentie en beoordelingsbasis. Als iets betrouwbaar en redelijk is, zijn verkopers altijd bereid om details te verstrekken. Maar het is ook essentieel dat kopers leren elkaar te respecteren. Immers, voor een goed bedrijf is er geen tekort aan kopers.

Tips: Om een antieke neppe Rolex te kopen, let eerst op de plaat en verkrijg vervolgens informatie van de onderdelen; Zorgvuldig kijken, vergelijken, oordelen en zorgvuldig handelen, een antiek horloge kieskeurig een beetje, is een goede zaak. Thoserested in antieke Rolex zal al vroeg blij zijn.