Horloge Uit De Black Tie-collectie Tijdloze Charme, Replica Horloges Kopen

Het Piaget Black Tie-horloge is een meesterwerk van uurwerk, geliefd bij kunstmeester Andy Warhol. Het interpreteert een tijdloze stijl met elegante en vloeiende lijnen en straalt vandaag de dag nog steeds charme uit. Dit legendarische meesterwerk sluit aan bij de geest van de hedendaagse horlogemakerij en blijft innoveren en evolueren, waardoor een serie klassieke en overgeleverde horloges ontstaat. Elke lancering heeft zijn unieke, mysterieuze charme, die veeleisende horlogeverzamelaars aantrekt. Het eerste horloge uit de Black Tie-serie, dat in 1972 op de markt kwam, toont zijn geschiedenis en toonde al zijn avant-gardistische houding bij het transformeren van het patroon van de horloge-industrie met zijn grote wijzerplaat en iconische ronde vormversiering.

Meesterhandschrift, ontmoeting met een vertrouweling.

Black Tie-horloges werden tot 1977 in beperkte hoeveelheden geproduceerd, inclusief witgouden en geelgouden stijlen. Dit meesterwerk van graaf Piaget trok meteen de aandacht van Andy Warhol, destijds een pionier op het gebied van kunstvernieuwing.

In 1973 kocht Andy Warhol in New York een gouden black-tie-horloge waar hij op het eerste gezicht verliefd op werd. Het horloge heeft een gegalvaniseerde antraciet wijzerplaat, aangedreven door het Beta 21 quartz uurwerk. Dit meesterwerk werd, samen met de voorgaande 6 Piaget-horloges, door de meester van de kunst beschouwd als een privécollectie. Vier van deze zeven horloges zijn inmiddels opgenomen in de Piaget-collectie en het Black Tie-horloge heeft een onlosmakelijke band met Andy Warhol gesmeed die al vele jaren voortduurt. Replica horloges kopen.

In 1979 werden de heer Yves Piaget, de vierde generatie van de Piaget-familie, en meester Andy Warhol geïntroduceerd door Gerry Grinberg, de exclusieve agent van Piaget’s high-end horloges in de Verenigde Staten. Andy Warhol werd onmiddellijk formeel lid van de Piaget Society en werd een goede vriend van Yves Count. De twee woonden verschillende evenementen van het merk bij in New York en Palm Beach in de Verenigde Staten en brachten ook vele spannende tijden samen door in de 54 Club in New York en de Chez Régine Club in Parijs. In 1983 werd de heer Yves Count door Andy Warhol uitgenodigd om een prominente figuur te zijn in het beroemde tijdschrift “Interview”, door hem in 1969 opgericht, en om de jonge kunstenaar en galeriehouder Robert Lee Morris te accepteren. (Interview met Robert Lee Morris).

Chique charme

In 2014 maakte het Black Tie horloge een opvallende terugkeer in de Extremely Piaget high-end sieradenserie en is daarmee uniek geworden in de horloge-industrie.

Sinds de oprichting heeft de Black Tie Collection Watch twee ontwerpen gelanceerd, namelijk een witgouden kast met een malachiet wijzerplaat en een roségouden kast met een diepzwarte wijzerplaat, die erg populair zijn onder horlogeverzamelaars. Het horloge op de foto heeft een elegante combinatie van een roségouden kast en een malachiet wijzerplaat.

Het Black Tie-verzamelaarshorloge is ontworpen met een kast van 45 mm en is verfraaid met de iconische decoratieve edelstenen van het merk. Toen het voor het eerst werd uitgebracht, wekte het intense belangstelling onder veeleisende verzamelaars die geïnteresseerd waren in zeldzame uurwerken. Op de Haute Horlogerie-tentoonstelling “Watches and Miracles” 2023 toonde de Society Bar van de stand van Piaget tien unieke, op maat gemaakte horloges uit de privécollectie, die de buitengewone charme van dit horloge lieten zien. De ontwerpinspiratie komt uit de Piaget-uurwerkcollectie van Ann Dee Warhol. De wijzerplaat is versierd met rijk en helder turkoois, prachtige en charmante jaspis, karmozijnrode en heldere carneool en opvallende elektrisch blauwe lapis lazuli. Het zijn volledig natuurlijke edelstenen waar edelstenenexperts zorgvuldig naar zoeken om kostbare uurwerken te versieren.