Montblanc 1858-serie Noordelijk En Zuidelijk Halfrond Wereldtijd Anaërobe Replica Watches

Montblanc schonk een speciaal anaëroob horloge uit de 1858-serie voor wereldtijd op het noordelijk en zuidelijk halfrond aan de Only Watch liefdadigheidsveiling in 2023. Montblanc Mark Maker en bergbeklimmer Nimsdai Purja zullen ook de ijsbijlen schenken die worden gebruikt voor klimmen, die samen met de horloge. De bieder moet een ijsbijl gebruiken om de “ijsblokjes” die aan de buitenkant van het oog zijn gewikkeld, kapot te slaan om een glimp op te vangen van dit eenzame horloge.

Nieuwe Montblanc 1858-serie Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Only Watch 2023 Special Edition (1 stuk wereldwijd)

Dit is de vierde keer dat Montblanc meedoet aan Only Watch in liefdadigheidsveilingen. Deze keer schonk het merk aan het liefdadigheidsevenement een weeshorloge en een uurwerk met de allernieuwste geavanceerde uurwerktechnologie. Montblanc haalt kooldioxidehoudend poeder uit het afvalresidu van de recyclingfabriek om een nieuw materiaal te maken voor de behuizing van de nieuwe Montblanc 1858-serie Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Only Watch 2023 Special Edition (1 stuk wereldwijd). Nog creatiever is dat dit eenzame uurwerk in een “ijsblokje” van veilig en breekbaar glas is geplaatst en dat de binnenkant van het apparaat geen zuurstof bevat.

Nieuw kastmateriaal

Het kastmateriaal van de nieuwe Montblanc 1858-serie Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Only Watch 2023 Special Edition (1 stuk in de wereld) is gemaakt van baanbrekende technologie. Om ervoor te zorgen dat dit materiaal speciaal voor horlogekasten wordt gebruikt, is het eerst nodig om koolstofdioxide te extraheren uit biogas dat wordt geproduceerd in recyclingfabrieken en minerale residuen die worden gegenereerd tijdens afvalverwerking, en om koolstofdioxidehoudend koolstofdioxide te verkrijgen door het oplossen en carboniseren van calcium. Poeder, gecombineerd met een zeer lichtgewicht en duurzaam koolstofvezelmateriaal, creëert een innovatief composiet genaamd CARBO2. Replica watches.

Naast doorbraken op technisch vlak is het innovatieve composietmateriaal CARBO2 ook uniek op het gebied van esthetisch design. Met de verandering van de mengverhouding van koolstofvezel en poeder dat koolstofdioxide bevat, vertoont het oppervlak van CARBO2-materiaal verschillende tinten zwart en grijstinten, waardoor de nieuwe Montblanc 1858-serie anaeroob horloge voor het noordelijk en zuidelijk halfrond is. Only Watch 2023 speciale editie (één stuk in de wereld) meer Krachtig ontspannen stijl. Terwijl dappere bergbeklimmers hun leven wijden aan het verkennen van kale bergen, heeft het innovatieve composietmateriaal CARBO2 ook een nieuw pad geopend voor de geavanceerde horloge-industrie.

Hoe ouder een gletsjer is, hoe minder zuurstof hij bevat en hoe minder dichtheid hij heeft, waardoor hij een meer uitgesproken donkerblauwe kleur krijgt. Hierdoor geïnspireerd heeft Montblanc de zijkant van de horlogekast met een diameter van 43,5 mm versierd met een meer ingenieus ontwerp van de contourlijn van de Mount Everest. Overdag schittert het met zuiver witte schittering en ’s nachts heeft het een glaciaal blauw lichtgevend effect. Alleen de drager kan een panoramisch zicht hebben op de introverte rand, wat de geest van bergverkenning demonstreert waar het merk zich altijd aan heeft gehouden.

De achterkant van de titanium kast van de nieuwe Montblanc 1858 Series Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watches Only Watch 2023 Special Edition (1 stuk ter wereld) is speciaal gegraveerd met een driedimensionaal kleurenpatroon van de Mount Everest. Montblanc accentueert dit patroon op de achterkant van de behuizing met een uitzonderlijke lasergraveertechniek, waardoor het een driedimensionaal effect krijgt, net zo realistisch als een foto. De buitenrand van het patroon is gegraveerd met de namen van 14 toppen van meer dan 8.000 meter boven de zeespiegel in de wereld en versierd met rijke kleuren, als eerbetoon aan de grote bergbeklimmers die dapper de top beklommen.

Anaëroob ontwerp

Montblanc zal niet alleen de anaerobe technologie blijven toepassen op de nieuwe 1858-serie Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watches Only Watch 2023 Special Edition (1 stuk in de wereld), maar zal dit horloge ook gebruiken als inspiratie om in april een nieuw horloge uit te brengen 2024 serie. Dit horloge, dat de voordelen van het anaërobe horloge van Montblanc heeft geërfd, zal ontdekkingsreizigers helpen die timingapparatuur moeten gebruiken in extreem ruige omgevingen. Het uurwerk is gemonteerd in een zuurstofvrije omgeving, wat niet alleen het beslaan van het horloge veroorzaakt door het enorme temperatuurverschil in gebieden op grote hoogte kan voorkomen, maar ook effectief oxidatie van het uurwerk kan voorkomen. In een zuurstofvrije omgeving zullen alle onderdelen van het horloge duurzamer zijn en zelfs na verloop van tijd behoudt het horloge nog steeds een uitstekende nauwkeurigheid. Bovendien wordt het horloge geleverd met een anaeroob certificaat dat de succesvolle anaerobe montage bevestigt.

De nieuwe Montblanc 1858-serie Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Only Watch 2023 Special Edition (1 stuk in de wereld) is uitgerust met MB 29.25 zelfopwindende beweging, uitgerust met Montblanc’s unieke wereldtijdcomplicatie, inclusief twee roterende driedimensionale hemisferen in het noorden en zuiden, 24-uurs tijdschaal, dag- en nachtweergave, dubbele tijdweergave en kalenderweergavefuncties. De in twee richtingen draaibare zwarte keramische lunette is ingelegd met het essentiële oriëntatieteken, de zijkant is gegroefd en de afkorting “OW” van “Only Watch” op negen uur geeft de richting in westelijke richting aan. Het horloge is uitgerust met een elektro-optische blauwe gletsjerpatroon wijzerplaat, en op het noordelijk en zuidelijk halfrond zijn de meridianen gemarkeerd met kleurspectra om de wereldtijd aan te geven, in navolging van het regenboogthema van Only Watch in 2023. Het horloge heeft een vervangbare zwarte stoffen band van 100% gerecycled PET-materiaal.

Klimmen naar de top van de wereld

Nierma is de snelste bergbeklimmer ter wereld die 14 toppen boven de 8.000 meter boven de zeespiegel heeft beklommen. Het kostte slechts zes maanden en zes dagen om deze prestatie te bereiken en het wereldrecord te breken. In 2022 droeg Nierma het eerste anaërobe horloge van Montblanc en beklom met succes de Mount Everest zonder extra zuurstof. Voor dit unieke horloge schonk Nierma de ijsbijl die getuige was van de kritieke momenten in zijn leven en schreef een bericht aan de succesvolle bieder, waarin hij zijn visie voor de volgende eeuw van de wereld uitlegde. Het horloge wordt verzegeld met de brief van Nierma in een ijsvormige container zonder zuurstof. De eigenaar van het horloge kan beslissen of hij Nierma’s ijsbijl wil gebruiken om het “ijsblok” te breken en dit voortreffelijke product eruit te halen. Plan, of kan deze moeilijke beslissing worden overgelaten aan toekomstige generaties?

Over alleen kijken

De tweejaarlijkse Only Watch Charity Auction werd in 2005 geïnitieerd door de heer Luc Pettavino en werd gesponsord door H.S.H. Prins Albert II van Monaco. De Only Watch Charity Auction luidt dit jaar zijn tiende editie in. Dankzij de sterke aantrekkingskracht van de horloge-industrie is de Only Watch liefdadigheidsveiling de focus geworden van horlogeverzamelaars. Veel high-end horlogemerken hebben unieke weeshorloges op maat gemaakt voor Only Watch en hebben via veilingen veel geld ingezameld om wereldwijd onderzoek naar de behandeling van Duchenne kinderspierdystrofie te financieren. Tot nu toe heeft de Only Watch liefdadigheidsveiling meer dan 100 miljoen Zwitserse frank/euro opgebracht, en Montblanc is zeer vereerd om zijn samenwerking met de Only Watch liefdadigheidsveiling voort te zetten. Bij het maken van dit buitengewone horloge kreeg het Montblanc-team oneindige interesse en het merk hoopt ook dit meesterwerk van uurwerken te gebruiken om succesvolle bieders de charme van geavanceerd uurwerkvakmanschap te laten ervaren.

Nieuwe Montblanc 1858-serie Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Only Watch 2023 Special Edition (1 stuk wereldwijd)
Code: 132299, Kaliber MB 29.25

 • Uurwerktype: zelfopwindend mechanisch uurwerk, met wereldtijdcomplicatie, aantal juwelen 26, gangreserve ongeveer 42 uur, weergave roterende wereldtijd op het noordelijk en zuidelijk halfrond, 24-uurs schaal en dag- en nachtweergave, tweede tijdzone weergave, datumweergave

Buitenkant

 • Kast: Satijn gepolijste kast, gemaakt van CARBO2-materiaal dat koolstofdioxide bevat; de linkerkant is gegraveerd met de omtrek van de Mount Everest in wit, blauw lichtgevend effect
 • Bezel: in twee richtingen draaibare zwarte keramische bezel, gegraveerd met het primaire azimuth-logo, speciaal gegraveerd met de woorden OW (Only Watch) om de westelijke richting aan te geven, gecoat met blauwe Super-LumiNova lichtgevende coating en gegroefd aan de zijkant
 • Spiegel: bol saffierkristalglas, krasbestendig, antireflectiecoating; bepaalde gewrichtsdelen om ervoor te zorgen dat de beweging in een zuurstofvrije toestand is
 • Achterdeksel: achterdeksel van titanium metaal, speciaal gegraveerd met het driedimensionale kleurenpatroon van de Mount Everest, en de buitenrand is gegraveerd met de namen van 14 toppen boven 8.000 hoogten in de wereld in regenboogkleuren
 • Afmetingen: diameter 43,5 mm, dikte 13 mm
 • Waterdichtheid: ca. 100 meter (10 bar)
 • Kroon: zwarte roestvrijstalen gecanneleerde kroon, Montblanc zeshoekig wit sterlogo in reliëf
 • Wijzerplaat: Elektro-optische blauwe gletsjerkorrelige wijzerplaat, zwarte gerhodineerde Arabische cijfers met witte lichtgevende coating gerhodineerde witte lichtgevende coating uren- en minutenwijzers, witte lichtgevende coating tijdzonewijzers, lichtgevende noordelijk en zuidelijk halfrond versierd met iriserende meridianen, zwart Datumweergave onderaan wit
 • Band: verwisselbare zwarte stoffen band met “touw”-patroon, dubbele vouwsluiting, met microverstelmechanisme
 • Beperkt tot 1 stuk wereldwijd