TAG HEUER Monaco Racing Blauwe Chronograaf, Imitatie Horloges

Dit horloge heeft een zeer aantrekkelijke zilveren sunray geborstelde wijzerplaat, die doet denken aan het instrumentenpaneel en de motorrotatie van de sportwagen uit de jaren 1920 en 1930 aangeeft. De wijzerplaat is versierd met acht met zilver aangebrachte uurmarkeringen en 12 blauwe puntmarkeringen voor gemakkelijke aflezing. Het is vermeldenswaard dat de gefacetteerde staafuurmarkeringen op de middag een opvallende gele streep hebben, die direct verbonden is met de centrale wijzer van de klok.

De uren- en minutenwijzers zijn bedekt met blauwe Super-LumiNova fluorescerende verf, duidelijk zichtbaar in lichtomstandigheden. Als aanvulling daarop is de citroengeel gelakte centrale wijzer, die een vleugje kleur aan het horloge geeft. Deze ontwerpelementen vormen op harmonieuze wijze de TAG Heuer Monaco Racing Blue chronograaf, waardoor een opvallend uurwerk ontstaat dat de racegeest van de autowereld belichaamt.

Dit horloge wordt aangedreven door het Calibre 11 automatische chronograaf uurwerk en heeft een kast van gezandstraald klasse 2 titanium die zowel sterk als licht is. De achterkant van de kast van saffier zorgt daarentegen voor onbelemmerd zicht op het uurwerk binnenin.

De TAG Heuer Monaco Racing Blue chronograaf is uitgerust met een blauwe geperforeerde kalfsleren band, een iconisch kenmerk van imitatie horloges die verband houden met racen. De band wordt vastgezet met een titanium vouwsluiting waarin het TAG Heuer-logo is gegraveerd.

De achterkant van het horloge is gegraveerd met de woorden “One of 1000”, wat staat voor de gelimiteerde editie, en dit horloge wordt geleverd in een speciaal ontworpen horlogedoos met levendige blauwe en citroengele details.

De nieuwe TAG Heuer Monaco Racing Blue Chronograph wordt vanaf juli 2023 officieel verkocht bij TAG Heuer-boetieks, het officiële e-commerceplatform van het merk en bij aangewezen retailpartners.

TAG Heuer Monaco Racing blauwe chronograaf

CAW218C.FC6548

  • Uurwerk: Caliber11 automatisch uurwerk
  • Functies: uren, minuten, seconden, datum, chronograaf
  • Wijzerplaat: zilveren sunray-geborstelde wijzerplaat, twee sub-wijzerplaten, datumvenster op 6 uur, gerhodineerd, gepolijst aangebrachte uurmarkeringen, gerhodineerde uren- en minutenwijzers, bedekt met blauwe Super-LumiNova, citroengele lak centrale wijzers, zwart HEUER-logo in reliëf, woorden “MONACO AUTOMATIC CHRONOGRAPH SWISS MADE” in reliëf
  • Kast: diameter 39 mm, gezandstraalde kast van titanium van graad 2, gebogen afgeschuind saffierglas, kroon van titanium van graad 2, achterkant van saffier, waterbestendigheid: 100 meter
  • Band: Blauwe geperforeerde kalfsleren band, titanium vouwsluiting klasse 2, dubbele veiligheidsdrukknoppen
  • Afmetingen: nokafstand 47,4 mm, carrosseriedikte 14,35 mm
  • Time-to-market: juli 2023
  • Geschatte verkoopprijs: CHF 9.000