Waarom Is Rolex, Met Zoveel Beroemde Imitatie Horloges, De Meest “Stevige En Duurzame”?

Als je vraagt wat voor indruk Rolex op ons heeft achtergelaten, behalve dat het beroemd moet zijn, moet het ook duurzaam zijn. Iedereen weet dat Rolex van goede kwaliteit is en niet vatbaar voor problemen. Waarom zijn er zoveel favoriete horlogemerken? Iedereen maakt imitatie horloges, maar Rolex is de enige waarvan de kwaliteit uitstekend is en door de wereld wordt erkend. Vele redenen bepalen dit. Laten we het vandaag één voor één bespreken.

1. Rolex maakt geen ingewikkelde horloges en de functies en stijlen komen één voor één overeen.

Rolex heeft sinds de oudheid nooit een echt complex horloge gemaakt. Rolex heeft nooit de drie belangrijkste complexe functies van traditionele Zwitserse uurwerken, minutenrepetitie, tourbillon en eeuwigdurende kalender uitgevoerd. Hoewel uit sommige gegevens blijkt dat Rolex relevante patenten heeft op gecompliceerde imitatie horloges, zoals trekstangen en apparaten met constante kracht, moet het nog in productie worden genomen.

Het meest gecompliceerde horloge in de geschiedenis van Rolex is het maanfasehorloge met volledige kalender (weken, kalenders, maanden, fasen van de maan), dat in de jaren vijftig werd vertegenwoordigd door 6062 en 8171; Skywalker), de jaarkalender en het tijdschema, meer niet. Anders is het een “eenvoudige tabel”. Er zijn alleen eenvoudige uren-, minuten- en secondewijzers, of voeg een kalender, klok, enz. toe. Hoe ingewikkelder het horloge, hoe gemakkelijker het is om fout te gaan. Zelfs als het een Longines 8-pins maanfase met volledige kalender is, acht wijzers, twee vensters en een maanfase, ze draaien allemaal op de wijzerplaat. Rolex is eenvoudig. Een kalender, handen wrijven, Calendula en Rolex geven je deze kans niet.

Bovendien implementeert elke serie Rolex strikt een reeks die overeenkomt met een professionele functie en gaat niet uit de cirkel. Daytona is bijvoorbeeld een ervaren tijdwaarnemer, een functie van tijdwaarneming, en er is geen extra kalender; Greenwich is een tijdhorloge met twee plaatsen, een tijdwijzer met twee plaatsen en een kalender; het dagboek is een formele luxe jurk, alleen een kalender, niets anders. Relatief eenvoudige functies vormen de basis van de duurzaamheid van Rolex.

2. Uniforme horlogestructuur en productiemethode.

Rolex-horloges, die allemaal dezelfde horlogeconstructie gebruiken (behalve Cellini), gebruiken een Oyster-kast. Of het nu gaat om een duikhorloge Submariner, Dayton chronograaf imitatie horloges Daytona, formeel logtype of een weekkalender. De hoofdstructuur van de zaak is dezelfde.

De Oyster-kast, de kernstructuur van een Rolex-horloge, werd uitgevonden in 1926 (een technologie waarbij de lunette, kroon en onderkant allemaal in de middelste kast zijn vergrendeld). De Oyster-kastvorm van de moderne Rolex ontstond in de jaren 40 en 50. Vandaag, meer dan 70 jaar, is er geen essentiële verandering geweest, alleen finetuning. Alle problemen die opgelost zouden moeten worden, zijn opgelost, en de volwassen kunnen niet volwassener zijn. Daarnaast is de basisstructuur van alle horloges hetzelfde, waardoor het voor jou lastig is om het mis te laten gaan.

Rolex wordt industrieel geproduceerd en de meeste processen worden door machines voltooid. De montage van de wijzerplaat, de montage van het uurwerk, enz., Worden allemaal handmatig gedaan. Er is niet veel handmatige deelname en er wordt niet te veel gedetailleerd en gecompliceerd geslepen en geassembleerd (complexe functionele onderdelen, etc.), wat de kans op problemen verkleint.

3. Alle componenten worden zelf geproduceerd en zijn niet afhankelijk van leveranciers

Rolex is een van de weinige “top-to-bottom integration” luxe horlogemerken in de wereld van luxe horloges. Wat betekent het? Rolex begint met de metallurgie en de grondstoffen voor staalproductie tot de kast, wijzerplaat, uurwerk en armband. Een horloge gaat op en neer, van binnen naar buiten, helemaal zelf geproduceerd. Rolex heeft een complete set industriële kettingen. Net als Rolex zijn er maar weinig bekende horlogemerken in de wereld van favoriete imitatie horloges die de productie van alle onderdelen zelf kunnen regelen en niet afhankelijk zijn van de buitenwereld. De meeste bekende horlogemerken zijn afhankelijk van externe leveranciers om componenten te leveren. U moet bijvoorbeeld de wijzerplaat kopen bij een bepaalde wijzerplaatfabriek en het uurwerk bij een uurwerkfabriek.

De “top-to-bottom-integratie” van Rolex is allemaal zelf geproduceerd. Het voordeel is dat het de kwaliteit van alle koppelingen en componenten zonder compromissen kan controleren. Tegelijkertijd kunt u uw kwaliteitscontrole en kwaliteitsnormen naar voren brengen. Zo is de waterdichtheidstest van Rolex duikhorloges anders dan die van gewone bekende horlogemerken. Er wordt gemeld dat de waterdichtheid van Rolex onder druk moet worden getest en getest in natuurlijk water om te zien of er een waterdichtheid is

y waterdampinfiltratie. Van de ongeveer 1.000 geteste Rolexen zal er één falen. Voor andere horlogemerken is er geen dergelijke intensiteit.

Tegelijkertijd is iedereen bekend met de superobservatoriumstandaard van Rolex. De norm is een fout van +2/-2 seconden per dag. Het is de hoogste reistijdstandaard in de wereld van beroemde horloges, en geen enkele gepubliceerde reistijdstandaard overschrijdt de Rolex Super Observatory.

4. De werkingsmodus van de fundering.

Rolex is geen beursgenoteerd bedrijf. Rolex behoort tot de Hans Wilsdorf Foundation. Ook de bedrijfsvorm van de stichting heeft een subtiele en positieve invloed op de horlogekwaliteit. De meeste bekende horlogemerken zijn beursgenoteerde bedrijven.

De werking van de stichting voorkomt dat Rolex wordt beïnvloed door aandeelhouders en kortetermijnbelangen. Zoals we kunnen zien, zal Rolex niet zeggen dat de tourbillon dit jaar beroemd is, en onze Rolex zal ook met een tourbillon komen; Iedereen weet dat de vervanging van Rolex erg langzaam gaat, en zelfs over 10 of 20 jaar worden er slechts kleine aanpassingen en wijzigingen aangebracht. Het eerste zelfgeproduceerde automatische chronograafuurwerk 4130 van Rolex, dat in 2000 uitkwam, lanceerde bijvoorbeeld de Daytona 116520. Opgericht in 2016, is de Rolex Daytona 116500 die nu te koop is slechts een upgrade van een keramische ring, het uurwerk, enz. In andere delen geen verandering. Andere bekende horlogemerken daarentegen updaten twee keer per jaar nieuwe modellen of lanceren verschillende speciale en gelimiteerde edities.

Want er zijn inderdaad beroemde imitatie horloges met nieuwe “omzetten”. Een bepaald merk verving bijvoorbeeld een veer van nieuwe materialen en promootte deze krachtig. De langzame stijlverandering van Rolex zal door toepassing van grootschalige nieuwe processen en nieuwe technologieën geen kwaliteitsproblemen opleveren.

De bovenstaande vier belangrijke factoren hebben ervoor gezorgd dat Rolex "stevig en duurzaam" is. Maar het is in tweeën gedeeld; achter de "stevig en duurzaam" is dat het horloge volledig bevredigend is, zonder uitstekende technische en technologische kenmerken. Daarom zullen verschillende spelers verschillende keuzes maken door te kiezen voor Rolex' "stevig en duurzaam" of door de complexe functies en het gespecialiseerde vakmanschap van andere beroemde horloges te selecteren.