ZENITH PILOT Pilotenserie Replica Horloges

Sinds het einde van de 19e eeuw is ZENITH actief in de luchtvaart. Als pionierfabrikant van vliegtuiginstrumenten en vluchthorloges hebben zijn nauwkeurige, betrouwbare, duurzame, duidelijke en gemakkelijk af te lezen precisie-instrumenten de steeds welvarender ontwikkeling van de luchtvaartindustrie begeleid. Als oudste serie van de Zenith-horlogefabriek werken de horloges van de PILOT-pilotenserie sinds het begin van de 20e eeuw zij aan zij met dappere luchtvaartpioniers, waaronder Louis Blériot, waarbij ze voortdurend het streven naar vliegen in de lucht nastreven. De verheven droom toont de moed om zichzelf uit te dagen en meedogenloos het onbekende en de grenzen te verkennen. De horloges uit de pilotenserie PILOT zijn innovatief, erven het historische erfgoed en balanceren met de moderne sfeer. Ze zullen een nieuwe serie horloges presenteren op de Haute Horlogerie-tentoonstelling 2023 “Watches and Miracles” in Genève, waarbij ze historische indrukken absorberen en innoveren met moderne esthetiek. Verschillende horloges uit de pilotenserie PILOT hebben het verleden en de nieuwe meesterwerken van 2023 geërfd. Ze dragen allemaal Zeniths merkgeest van ‘Time To Reach Your Star’ (droom op sterren, loop met de waarheid) en zijn ook een symbool van menselijke luchtvaart en waarheid – de belichaming van Lishi’s gezamenlijke ontwikkelingsproces.

Nauwkeurig en betrouwbaar, duizenden kilometers afleggend

Op 25 juli 1909 bestuurde Louis Blériot de Bleriot XI over het Engelse Kanaal, een reis van 40 kilometer die 37 minuten duurde. Leo werd een echte ‘King of Breaking Limits’, en met het Zenith-horloge dat hij droeg, was hij getuige van de eerste sprong in de geschiedenis van de menselijke luchtvaart. Onder de vele pilotenhorloges prees Blériot het Zenith Type 20 vliegtuighorloge, dat ook veel wordt gebruikt in de Franse luchtvaartindustrie. De kleine secondewijzer, de grote lichtgevende wijzers en de tijdschaal op 6 uur zijn allemaal gemakkelijk af te lezen. Het ontwerp van de kroon van het horloge maakt het gemakkelijk te bedienen, zelfs als u handschoenen draagt. Dit horloge is uitgerust met een bimetaal balanswiel, een antimagnetische automatische compensatieveer en een Zwitsers vorkechappement om betrouwbaarheid en nauwkeurigheid in de lucht te garanderen.

Met behoud van de iconische ontwerpelementen van zijn voorgangers, werd het PILOT Pilot Series Type 20 vliegtuighorloge, gelimiteerd op 250 stuks, in 2012 uitgebracht om hulde te brengen aan de pioniers. De gekerfde kroon van het horloge doet denken aan de kroon van oude pilotenhorloges, 57,5 mm. De diameter van de horlogekast is gemaakt van titanium om het gewicht van het 5011K handmatig opwindbare mechanische uurwerk in evenwicht te brengen. De met de hand gestikte en opgerolde leren band komt overeen met de zwarte wijzerplaatstijl en demonstreert de heroïsche uitstraling. De kleine secondewijzer op 9 uur en de gangreserveweergave op 3 uur zorgen voor een perfecte visuele balans. Het condenseert het concept en de functie van vroege pilotenhorloges en interpreteert op slimme wijze de esthetische stijl van het vliegen van duizenden kilometers.

Plechtig en klassiek, evenwichtig en elegant

Het ZENITH PILOT Big Date Special horloge ligt in dezelfde lijn als de chronograafhorloges die tussen de jaren 60 en 80 zijn geproduceerd, met de nadruk op functionele weergave. De roestvrijstalen kast van 42 mm heeft een afwisselende gepolijste en gesatineerde afwerking en presenteert een klassieke en elegante stijl. De zwarte, matte wijzerplaat is vijf keer gezandstraald, waardoor deze gemakkelijk af te lezen is en een uitstekende visuele balans vertoont. De kleine secondewijzer staat op 9 uur en de 30 minuten-wijzerplaat op 3 uur. Beide zijn blauw geverfd om een perfecte symmetrie te vormen, een zeer modern ontwerpvernuft. De zwarte, met ruthenium bedekte wijzers bedekt met lichtgevende verf tonen elegantie en elegantie. De wijzerplaat is sierlijk en sportief en weerspiegelt perfect de eenvoudige stijl van de Arabische cijfers. Dit subtiele en plechtige ontwerp doet denken aan het Zenith handopwindbare horloge dat in 1960 werd uitgebracht – een eerbetoon aan de klok.

Het zeer historische handopwindbare chronograafhorloge uit 1960 heeft een 146 DP-uurwerk. Er zijn in totaal 2.500 stuks geproduceerd. Omdat het duidelijk, gemakkelijk te lezen en volledig ergonomisch is, is het in de loop van de tijd een favoriet onder verzamelaars geworden. Het is een politieklassieker. De zwarte wijzerplaat contrasteert scherp met lichtgevende digitale tijdschalen en wijzers. De kastdiameter is 45 mm en is uitgerust met een roterende lunette met een schaal van 60 minuten, die een retro en moderne stijl laat zien.

Intelligente kleuren, baanbrekende timing

Reizend in de blauwe lucht, met uitzicht op de aarde en avontuurlijke reizen door verschillende tijdzones: het problematische horloge met dubbele tijdzone uit de ZENITH PILOT-serie condenseert de droom van reizen in de lucht tot een kleine ruimte om de pols. De 30-minuten-wijzerplaat op 3 uur is uitgerust met een uitgebreid kalendervenster en de centrale rattrapante-naald is versierd met een pijl bedekt met lichtgevend materiaal. Het ontwerp van de uren- en minutenwijzers demonstreert volledig de sportstijl van de 21e eeuw. Er zijn twee lopen, één voor de timing en de andere voor de alarmfunctie. De knop en kroon zijn respectievelijk op 8 uur te gebruiken. Alarmen starten en instellen.

Net als het PILOT Pilot Series Doublematic horloge met dubbele tijdzone, onderscheidt het El Primero Rainbow Flyback-horloge met een secundaire kleur op de ring zich door zijn unieke chronograafwijzerplaat met regenboogring, display met tweedehands schaalverdeling met kleurverloop op de ring en fel oranje- gecoat midden. Het ontwerp van de secondewijzer en de minutenwijzer breidt de praktische bruikbaarheid van de chronograaffunctie uit tot een helder en opvallend uiterlijk. Het is ook de bron geworden van het horlogeontwerp voor het daaropvolgende nieuwe roestvrijstalen model PILOT pilot-serie grote kalender flyback-horloge.

Dwalend door de lucht, is de vrijheid van jou.

ZENITH is nooit gestopt met vooruitgaan om zichzelf te doorbreken. Na ervaring te hebben opgedaan met het gedurfde ontwerp en de baanbrekende technologie van eerdere generaties replica horloges, bevatten de nieuwe ZENITH PILOT pilotenhorloges moderne, innovatieve elementen en openen ze een nieuw hoofdstuk in 2023. Zwevend in de lucht en de wolken erft het perfect de onverschrokken geest van piloten die het onbekende durven te verkennen. Het PILOT pilot-serie grote kalender flyback-horloge combineert beknopte en krachtige moderne esthetische concepten. Hij is gemaakt van twee verschillende materialen, keramiek en roestvrij staal, en heeft zowel praktische functies als een oogverblindend uiterlijk. Het roestvrijstalen model wordt afgewisseld met gekleurde minutentellerontwerpen en feloranje centrale seconden- en minutenwijzers. Deze klassieke designelementen zijn direct herkenbaar in het El Primero Rainbow Flyback-horloge, uitgebracht in 1997. Het ontwerp verbindt traditie en moderniteit nauw met elkaar en blaast tegelijkertijd het historische erfgoed nieuw leven in met een nieuwe look.

Het nieuwe ZENITH PILOT pilotenhorloge heeft een eenvoudig zwart-wit ontwerp. Er is gekozen voor een moderner lettertype omdat de Arabische cijfers en lichtgevende witte tijdschalen scherp contrasteren met de zwart opaal gegolfde wijzerplaat. Het woord ‘Pilot’ op de wijzerplaat vertelt het verhaal van de onlosmakelijke band tussen Zenith en de blauwe lucht sinds 1888. Het bewijst ook dat Zenith het eerste en enige bedrijf is met het recht om producten te ontwerpen en weer te geven op de wijzerplaat van uurwerken. merken die deze technische luchtvaartterm gebruiken. De nieuwe ZENITH PILOT-serie horloges combineert de iconische kenmerken van PILOT-pilotenhorloges en vlieginstrumenten uit het begin van de 20e eeuw. Het voegt ook innovatieve, unieke functies en esthetische ontwerpen toe aan deze serie horloges om de nieuwe generatie piloten aan te spreken. Spirit, die het verleden van de vorige generatie horloges erfde, vergezelde luchtvaartpioniers terwijl ze door de lucht zwierven en markeerde tegelijkertijd het begin van het volgende spannende avontuur.