Het Zwitserse luxe horlogemerk Tudor, dat lange tijd werd beschouwd als “de jongere broer van Rolex”, lijkt in de schaduw van Rolex te hebben geleefd.
Met dezelfde oprichter, Hans Wilsdorf, in de jaren 1930, in de Europese regio rond het Verenigd Koninkrijk, was de prijs van Rolex over het algemeen hoog en hadden veel mensen hulp nodig om de hoge kosten van Rolex te betalen.
Om de markt te begrijpen, besloot Hans Wilsdorf een horloge te maken met een kwaliteit vergelijkbaar met Rolex, maar voor een meer betaalbare prijs, en Tudor ontstond.
Met de naam “TUDOR”, vertaalt de naam zich naar “Tudor-dynastie.” Het vroege Tudor-horloge had een zeer kenmerkende Rolex-sfeer. Het gebruikte het Rolex-kroonlogo en deelde onderdelen met Rolex, zelfs inclusief het uurwerk.
Omdat de ontwerpstijl vergelijkbaar is en gepositioneerd als praktisch en duurzaam, is het in de ogen van veel mensen gebruikelijk om het Tudor-horloge te zien als een ‘kleine Rolex’.
Als het gaat om Tudor’s absolute scheiding van Rolex, moet dit worden teruggevoerd tot de Basel-tentoonstelling in 2012. Mensen waren destijds verrast toen ze naast het Rolex-paviljoen een nieuw paviljoen aantroffen, een onafhankelijk paviljoen gewijd aan Tudor.
Tot nu toe is Tudor onafhankelijk geworden van Rolex en heeft het geleidelijk zijn intrede gedaan in sporthorloges. In hetzelfde jaar lanceerde Tudor het Qicheng Biwan-duikhorloge 79220R met de iconische bijlnaald, het soort “kleine rode bloem” in de mond van horlogefans.
Geheel anders dan de vorige Rolex-stijl, is het uiterlijk van de “kleine rode bloem” zeer herkenbaar. Later werden achtereenvolgens de “kleine blauwe bloem” en “kleine zwarte bloem” gelanceerd en begonnen horloges in Tudor-stijl het zicht van mensen te bezetten.
Sinds 2015 heeft Tudor twee in massa geproduceerde zelfgeproduceerde uurwerken gelanceerd, MT5612 en MT5621, en deze toegepast op de toonaangevende en extreme replica horloges kopen.
Onder hen zorgde de komst van MT5621 ervoor dat Tudor een prestatieniveau liet zien dat vergelijkbaar was met dat van Rolex. Gecertificeerd door COSC, is het uitgerust met een tweeweg automatische opwindrotor met dynamische opslag tot 70 uur en een trillingsfrequentie van 28.800 keer per uur. Doordat hij is voorzien van een balanswielbediening met een siliconen spiraalveer en aan beide zijden gefixeerd door horizontale spalken, heeft hij een uitstekende schokbestendigheid.
Na 2016 gebruikte Tudor geen rozenbloemen meer op de Qicheng Biwan-wijzerplaat, maar gebruikte hij uniform Tudor-schilden, en de ontwerpelementen van rozenbloemen bleven alleen op de kroon.
Tudor is tot op de dag van vandaag ontwikkeld en is een leider geworden in de selectie van 30.000 niveaus. Zowel duurzaamheid als bruikbaarheid, rijk aan de geest van erfenis en voortdurend geïntegreerd in modern design, is de Tudor van vandaag de keuze geworden van steeds meer mensen.
Tudor zal veel nieuwe producten presenteren op de ‘Watches and Miracles Haute Horlogerie Fair 2023’. Naast continue verbetering van de prestaties, en ze zijn allemaal online, wil ik mensen all-in krijgen.
Ten eerste moet het hoogtepunt van dit jaar worden geïntroduceerd: het Black Bay Biwan-horloge van de derde generatie. Voortbordurend op de originele bordeauxrode rand, heeft de nieuwe Biwan de dikte van de kast verminderd. Het heeft een zwarte wijzerplaat versierd met zonnestraalpatronen en de iconische sneeuwvlokwijzers. Er zijn veel kleine wijzigingen in de vorm aangebracht, zodat het er driedimensionaaler en compacter uitziet.
De meest in het oog springende plek is natuurlijk de beweging. Het heeft een zelfopwindend uurwerk MT5602-U, dynamische opslag gedurende 70 uur en een waterdichtheid van 200 meter.
Wat nog belangrijker is, het heeft de precisie-uurwerkcertificering van het METAS Master Observatory verkregen. De nauwkeurigheid van de reistijd kan binnen 0/+5 seconden reiken en is effectief bestand tegen het sterke magnetische veld van 15.000 Gauss. U moet weten dat dit een configuratie is die zelfs Rolex nog moet gebruiken.
Daarnaast bracht Tudor ook een nieuw Biwan 54 horloge op het gebied van duikhorloges.
Het maatontwerp van 37 mm is gewoon het evangelie voor ons Aziaten. Uitgerust met het zelf geproduceerde uurwerk van de MT5400, biedt het 70 uur dynamische opslag en 200 meter waterbestendigheid.
In combinatie met het uiterlijk van het eerste duikhorloge model 7922, dat bijna natuurgetrouw is gereproduceerd, zit het vol retrogevoel. Het is een serie waarin fans die een klein formaat en een eigenaardig gevoel nastreven, hun ogen kunnen sluiten.
Een ander nieuw Tudor Greenwich-horloge is verfrissend genoeg, alleen qua uiterlijk.
De eiwitkleurige wijzerplaat is gecombineerd met de rode en blauwe GMT-buitenring en het unieke kleurcontrasteffect heeft een hoge mate van herkenning. Na het galvanisatieproces heeft de deal een witgrijze, matte textuur en kan hij ook een zwakke zilveren glans vertonen als het licht verandert. De omringende uurmarkeringen zijn verdiept en gedecoreerd met robuuste lichtgevende verf, die zelfs in donkere omgevingen een authentieke leeservaring kan bieden.
Uitgerust met MT5652-uurwerk, dat Tudor speciaal ontwikkelt voor de GMT-Master, combineert het multi-time zone-functie en retrograde datum. Met COSC-certificering zijn dynamische opslag, ontwerp en prestaties van 70 uur uitgebreid.
Wat betreft de hete “zalmkleurige” wijzerplaat van dit jaar, paste Tudor deze ook toe op zijn koninklijke serie.
De kleur is roze en oranje. De kleurverzadiging genaamd “zalmroze” die door Tudor wordt gebruikt, is niet hoog. Het heeft een beetje grijze tint, dus het kan een zachter visueel effect geven en er warm uitzien. En retro.
Tegelijkertijd heeft de Royal-serie dit jaar ook een keuze aan chocoladekleurige wijzerplaten toegevoegd. Het gebruik van uniek materiaal van goudstaal kan de sfeer en elegantie van de donkerbruine wijzerplaat benadrukken.
Wat betreft de centrale Black Bay 31/36/39/41-horloges, hoewel Tudor niet al te veel wijzigingen heeft aangebracht, heeft het drie wijzerplaatontwerpen van blauw, antracietgrijs en champagne aan de wijzerplaatselectie toegevoegd, dus ze zijn beschikbaar voor selectie. De horlogestijlen zijn overvloediger.
Er is een gezegde in de filosofie genaamd “bekijk de dingen vanuit het perspectief van ontwikkeling”, en hetzelfde geldt voor de horloge-industrie.
Van vertrouwen op Rolex is het in iets meer dan tien jaar uitgegroeid tot een onafhankelijk Zwitsers horlogemerk. Als we vandaag naar Tudor kijken, kunnen we het label “Rolex’s xxx” niet langer gebruiken om het samen te vatten.
Verwerp de blijvende visie; terugkijken op de prestaties van Tudor in de afgelopen jaren; u zult merken dat het niet alleen een zelfgeproduceerd uurwerk en een zeer herkenbaar design heeft, maar ook een prijsvoordeel heeft ten opzichte van horloges van hetzelfde niveau.
Tudor is ongetwijfeld een onderschat horlogemerk en veel krachtiger dan je denkt.